Prísady
400 g pomletého mastného bravčového mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Bravčové mäso pomelieme najemno a premiešame so sójovou omáčkou a s dezertným vínom. Potom pridáme cukor, pálivú mletú červenú papriku, mletý zázvor a cibuľu nakrájanú nadrobno (nesolíme, lebo slanú chuť zmesi dodá sójová omáčka).
Z dobre premiešanej zmesi sformujeme malé guľôčky, ktoré okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou alebo maizenou. V hlbokej panvici alebo v hrnci rozpálime olej a guľôčky v ňom zo všetkých strán rýchlo opečieme. Najlepšie ich vypražíme vo fritovacom hrnci. Aby guľôčky boli chrumkavé, košíkom častejšie potrasieme. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!