Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Vyprážané mäsové guľôčky


Prísady

400 g pomletého mastného bravčového mäsa,
2 lyžice dezertného vína,
4 lyžice sójovej omáčky,
1 cibuľa,
maizena (alebo hladká múka) podľa potreby,
olej na vyprážanie,
1 lyžica práškového cukru,
na hrot noža pálivej mletej červenej papriky,
1 lyžica mletého zázvoru,
na hrot noža mletého čierneho korenia\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.74/5

Hodnotenie: 1.7/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Bravčové mäso pomelieme najemno a premiešame so sójovou omáčkou a s dezertným vínom. Potom pridáme cukor, pálivú mletú červenú papriku, mletý zázvor a cibuľu nakrájanú nadrobno (nesolíme, lebo slanú chuť zmesi dodá sójová omáčka).
Z dobre premiešanej zmesi sformujeme malé guľôčky, ktoré okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou alebo maizenou. V hlbokej panvici alebo v hrnci rozpálime olej a guľôčky v ňom zo všetkých strán rýchlo opečieme. Najlepšie ich vypražíme vo fritovacom hrnci. Aby guľôčky boli chrumkavé, košíkom častejšie potrasieme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!