Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Nikitin pekáčik


Prísady

1/2 kg mletého bravčového mäsa,
2 rožky,
mlieko,
soľ,
mleté čierne korenie,
tymian,
1 lyžica masti,
1 cibuľa,
1 brokolica\.
Omáčka:po 2 lyžiciach masla a hladkej múky
,
1/4 l vývaru,
1/4 l smotany,
3 lyžice strúhaného syra,
3 vajcia,
1/2 lyžičky muškátového orieška


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.08/5

Hodnotenie: 2.1/5 (26)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mleté mäso zmiešame s rožkami namočenými v mlieku, ochutíme soľou a korením, vmiešame pokrájanú a na masti opraženú cibuľku a môžeme pridať aj strúčik pretlačeného cesnaku. Brokolicu /možno nahradiť karfiolom/ povaríme, necháme odkvapkať a rozdelíme na ružičky. Pekáčik vymastíme, vložíme mäso v tenkej vrstve, na povrch rozložíme zeleninu a zalejeme omáčkou na zapekanie. Tú si pripravíme takto: Na masle opražíme múku, zalejeme ju vývarom /môže byť z masoxu/ a varíme asi 10 minút. Stále miešame. Potom prilejeme sladkú smotanu, pridáme nastrúhaný syr a ešte povaríme. Po krátkom ochladení zašľaháme vajcia, muškátový oriešok a podľa potreby prisolíme. Pokrm zapekáme v rúre asi 3/4 hodiny.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!