Prísady
1000 g zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Potom ich olúpeme a nastrúhame, pridáme múku, krupicu, soľ a vajce. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske, rovnomerne natrieme pripravenou plnkou, zvinieme, zabalíme do čistej vlhkej utierky a obidva konce pevne zviažeme. Závin vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou tak, aby sa neprichytil o dno hrnca a uvaríme. Uvarený závin rozbalíme a nakrájame.
Plnka: Údené mäso uvaríme a necháme vychladnúť. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozohriatej masti, pridáme nakrájané údené mäso a strúhanku, opražíme a necháme vychladnúť. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!