Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Krkonošský zemiakový závin


Prísady

1000 g zemiakov,
2 vajcia,
250 g hrubej múky,
120 g krupice,
soľ\.
Plnka: 250 g údeného mäsa
,
1 cibuľa,
30 g masti,
30 g strúhanky\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.52/5

Hodnotenie: 2.5/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Potom ich olúpeme a nastrúhame, pridáme múku, krupicu, soľ a vajce. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske, rovnomerne natrieme pripravenou plnkou, zvinieme, zabalíme do čistej vlhkej utierky a obidva konce pevne zviažeme. Závin vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou tak, aby sa neprichytil o dno hrnca a uvaríme. Uvarený závin rozbalíme a nakrájame.

Plnka: Údené mäso uvaríme a necháme vychladnúť. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozohriatej masti, pridáme nakrájané údené mäso a strúhanku, opražíme a necháme vychladnúť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!