Prísady
bravčovú panenku,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Bešamelová syrová omáčka: Do hrnca dáme rozohriať minimálne množstvo oleja, len tak na dno. Keď je olej rozpálený, pridáme hladkú múku a miešame, aby sa nespravili hrudky. Restujeme chvíľku, aby bola múka bledohnedá.
Potom nalejeme studené mlieko cca 2 dcl a rýchlo miešame, pretože pri pomalom výkone by sa v omáčke spravili hrčky. Doporučujeme miešať v hrnci, až pokiaľ sa nezačne omáčka variť, ak sa Vám bude zdať príliš hustá, dolejte mlieko. Nastrúhame syr a za stáleho miešania pridáme k omáčke. Pridáme cca 5-10 minút pred dovarením. Pred koncom ju dochutíme soľou a odstavíme z ohňa. Bravčovú panenku nakrájame na cca 1-1,5 cm hrubé plátky a roztlačíme rukou. Netreba naklepávať ako rezne. Z každej strany ich nasolíme a nakoreníme. Panvicu potrieme olejom. Na rozpálenej panvici opečieme stejky z každej strany. Podávame spolu so zemiakmi, preliate bešamelovo-syrovou omáčkou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!