Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Stejk s bylinkovým kožúškom


Prísady

4 plátky vykosteného bravčového karé po 200 g,
1 žĺtok,
20 g masla,
750 g papriky,
1 cibuľa,
3 lyžice oleja,
1 zarovnaná lyžica hladkej múky,
1 lyžica horčice,
3 viazaničky petržlenovej vňate,
sušený tymian,
sušený rozmarín,
majorán,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.96/5

Hodnotenie: 2.0/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, osušíme, mastné okraje narežeme do hĺbky asi 1 centimetra, aby sa mäso neskrútilo. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na 1 lyžici oleja. Necháme vychladnúť. Petržlenovú vňať nasekáme. Cibuľu premiešame s vňaťou, tymianom, žĺtkom a múkou. Osolíme a okoreníme. Na panvici zohrejeme zvyšný olej a stejky na ňom pri vysokej teplote opečieme z každej strany 2 až 3 minúty. Osolíme, okoreníme a dáme do formy z varného skla alebo na vymastený plech. Potrieme horčicou, na mäso rozdelíme bylinkovú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 až 15 minút. Papriku očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na horúcom masle dusíme asi 10 minút. Pridáme trochu rozmarínu a majoránu a podľa chuti dosolíme. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!