Prísady
4 plátky vykosteného bravčového karé po 200 g,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, osušíme, mastné okraje narežeme do hĺbky asi 1 centimetra, aby sa mäso neskrútilo. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na 1 lyžici oleja. Necháme vychladnúť. Petržlenovú vňať nasekáme. Cibuľu premiešame s vňaťou, tymianom, žĺtkom a múkou. Osolíme a okoreníme. Na panvici zohrejeme zvyšný olej a stejky na ňom pri vysokej teplote opečieme z každej strany 2 až 3 minúty. Osolíme, okoreníme a dáme do formy z varného skla alebo na vymastený plech. Potrieme horčicou, na mäso rozdelíme bylinkovú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 až 15 minút. Papriku očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na horúcom masle dusíme asi 10 minút. Pridáme trochu rozmarínu a majoránu a podľa chuti dosolíme. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!