Prísady
700 g bravčového stehna,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Plátky z bravčového stehna naklepeme z oboch strán a vložíme ich do porcelánovej nádoby. Biele víno necháme zovrieť s očistenou koreňovou zeleninou nakrájanou na kolieska, s cibuľou a korením a vychladnuté nalejeme na stehno. Potom všetko prikryjeme a dáme na 2 až 3 dni do studenej miestnosti odležať. Každý deň mäso dvakrát obrátime. Na panvici opražíme na masle alebo masti čerstvú nakrájanú zeleninu s cibuľou a korením. Odležané stehno z vína vyberieme, posolíme, vložíme do opraženej zeleniny a dusíme. O chvíľu podlejeme vínom, v ktorom bolo mäso naložené a vriacou vodou a dusíme, až kým mäso nezmäkne. Mäso zo stehna pokrájame, šťavu poprášime múkou, necháme povrieť a precedenú nalejeme na nakrájané mäso.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!