Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bravčové mäso na nemecký spôsob


Prísady

700 g bravčového stehna,
50 g masla,
250 ml bieleho vína,
50 g čerstvej zeleniny,
120 g koreňovej zeleniny (zeler,
mrkva,
petržlen),
80 g cibule,
20 g múky,
5 zrniek čierneho korenia,
2 zrnká nového korenia,
1 bobkový list,
tymian,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.90/5

Hodnotenie: 1.9/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Plátky z bravčového stehna naklepeme z oboch strán a vložíme ich do porcelánovej nádoby. Biele víno necháme zovrieť s očistenou koreňovou zeleninou nakrájanou na kolieska, s cibuľou a korením a vychladnuté nalejeme na stehno. Potom všetko prikryjeme a dáme na 2 až 3 dni do studenej miestnosti odležať. Každý deň mäso dvakrát obrátime. Na panvici opražíme na masle alebo masti čerstvú nakrájanú zeleninu s cibuľou a korením. Odležané stehno z vína vyberieme, posolíme, vložíme do opraženej zeleniny a dusíme. O chvíľu podlejeme vínom, v ktorom bolo mäso naložené a vriacou vodou a dusíme, až kým mäso nezmäkne. Mäso zo stehna pokrájame, šťavu poprášime múkou, necháme povrieť a precedenú nalejeme na nakrájané mäso.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!