Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Zapekané cestoviny plnené mäsom


Prísady

20 veľkých cestovinových mušlí,
olej,
soľ,
štvrť kg hydinových pàs,
2 paradajky,
100 g šampiňónov,
1 PL masla,
mleté biele korenie,
50 g syra gouda,

Omáčka:
40 g masla
,
40 g hladkej múky,
2,
5 dl mlieka,
2,
5 dl slepačieho vývaru,
soľ,
petržlenová vňať,
kôpor,
70 g tvrdého syra


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.16/5

Hodnotenie: 2.2/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mušle podľa návodu uvarte, sceďte, pokvapkajte olejom a odložte na teplé miesto. Mäso umyte, osušte a nakrájajte na malé kúsky. Paradajky ošúpte, zbavte jadierok, nadrobno nakrájajte, šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Mäso opečte na rozohriatom masle, pridajte paradajky, šampiňóny, zmes posoľte, okoreňte a niekoľko minút duste. Potom vmiešajte polovicu bešamelovej omáčky a zmesou naplňte mušle.
Zvyšnú omáčku rozotrite do zapekacej misy, vložte naplnené mušle, posypte postrúhaným syrom a vo vyhriatej rúre zapečte.

Omáčka: Na rozohriatom masle urobte bledú zápražku, zalejte mliekom a vývarom a pri miernej teplote varte za občasného premiešania 15 min. Potom do omáčky pridajte posekanú vňať, kôpor, postrúhaný syr, dobre premiešajte, dochuťte soľou, korením a ešte niekoľko minút povarte.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!