Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zmrzlinový klaun


Prísady

Suroviny pre 4 osoby :
2 kopčeky vanilkovej zmrzliny
,
2 kopčeky čokoládovej zmrzliny,
4 oblátkové kornúty,
rôznofarebné lentilky na ozdobu,
prípadne čokoládová a ovocná poleva
Okrem toho:
4 papierové formičky (väčšie košíčky) – nie sú potrebné
,
stačí i obyčajný dezertný tanierik


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.67/5

Hodnotenie: 1.7/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na dezertný tanierik položíme po jednej papierovej formičke. Do každé formičky vložíme 1 kopček zmrzliny a naň nasadíme oblátkový kornút ako klobúčik. Farebné čokoládové cukríky (čočky, lentilky, smarties) nám poslúžia ako oči, nos, ústa a uši. Zmrzlinový dezert ihneď podávame.
Rada:
Tvár klauna možno stvárniť i pomocou iných cukroviniek. Miesto očí môžeme použiť napríklad cukrové perličky alebo kvetinky. Vlasy môžeme vytvoriť z čokolády, a to tak, že čokoládu rozpustíme, trochu vychladíme, naplníme ňou mikrotenový sáčok (alufix), odstrihneme rožtek a čokoládu nastriekame na zmrzlinu. Z ovocnej polevy môžeme vytvoriť ústa a špičku "klobúčika" ozdobiť cukríkom alebo ovocím.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!