Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Vanilková zmrzlina s palacinkou


Prísady

60 g hladkej múky,
100 ml mlieka,
štipka soli,
štipka cukru,
2 menšie vajcia,
2 lyžice oleja,
20 g masla,
2 lyžice jahodovej zaváraniny,
4 polovice kompótových broskýň,
4 porcie mrazenej vanilkovej zmrzliny,
1 lyžica sekaných pistácií


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.87/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.9/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Múku preosejeme do misy, primiešame mlieko a 50 ml vody. Osolíme, osladíme a dáme na 30 min. odpočinúť. Pridáme vajce a olej a rozmiešame hladké liate cesto. Teflonovú panvicu vymastíme maslom, cesto na ňu nalejeme a kolísaním ich tenko rozlejeme po celom dne a postupne po oboch stranách upečieme 8 palaciniek. Palacinky potrieme jahodovou zaváraninou (ak je príliš hustá, mierne ju ohrejeme a zriedime trochou citrónovej šťavy), zvinieme a nakrájame na kúsky. Odkvapkané polovice broskýň rozdelíme do širokých pohárov, pridáme kopček zmrzliny a obložíme rozkrájanými palacinkami. Posypeme sekanými pistáciami alebo mandľami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!