Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Domáca jahodová zmrzlina podľa Nigelly


Prísady

500 g jahôd,
2-3 lyžice cukru (podľa chuti)
Na žĺtkový krém:
10 žĺtkov
,
175 g cukru,
250 g smotany,
šťava z polovice citrónu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.34/5

Hodnotenie: 2.3/5 (44)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Jahody nahrubo nakrájame a posypeme niekoľkými lyžicami cukru a rozmixujeme. Neurobíme z nich hladkú tekutinu, ale skôr kašu s malými kúskami. Žĺtkov sa zdá byť veľa, ale robíme poriadnu hromadu zmrzliny. Žĺtky zmiešame v inom hrnčeku s cukrom a primiešame smotanu. Hrnček postavíme na mierny oheň alebo lepšie nad vriacu vodu alebo do vodného kúpeľa a za neustáleho miešania opatrne zmes prehrejeme. Stále miešame, až zmes zhustne (len mierne) na žĺtkový krém. Keď krém vychladne, vmiešame rozmixované jahody a ešte nezabudneme pridať šťavu z polovice citrónu. Všetky chute naraz zosilnejú a chutí to naraz úplne inak, lepšie. Zmes nalejeme do plastovej krabice a vložíme do mraziaku, ešte v priebehu ochladzovania dvakrát premiešame a za chvíľu máme tu najdokonalejšiu zmrzlinu na svete.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!