Prísady
500 g jahôd,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Jahody nahrubo nakrájame a posypeme niekoľkými lyžicami cukru a rozmixujeme. Neurobíme z nich hladkú tekutinu, ale skôr kašu s malými kúskami. Žĺtkov sa zdá byť veľa, ale robíme poriadnu hromadu zmrzliny. Žĺtky zmiešame v inom hrnčeku s cukrom a primiešame smotanu. Hrnček postavíme na mierny oheň alebo lepšie nad vriacu vodu alebo do vodného kúpeľa a za neustáleho miešania opatrne zmes prehrejeme. Stále miešame, až zmes zhustne (len mierne) na žĺtkový krém. Keď krém vychladne, vmiešame rozmixované jahody a ešte nezabudneme pridať šťavu z polovice citrónu. Všetky chute naraz zosilnejú a chutí to naraz úplne inak, lepšie. Zmes nalejeme do plastovej krabice a vložíme do mraziaku, ešte v priebehu ochladzovania dvakrát premiešame a za chvíľu máme tu najdokonalejšiu zmrzlinu na svete.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!