Prísady
6 žĺtkov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Žĺtky rozšľaháme v 3 lyžiciach teplej vody. Za stáleho šľahania prisypávame cukor, až vznikne krém. Zmiešame strúhanú citrónovú kôru, múku, solamyl a prášok do pečiva. Bielok ušľaháme dotuha, vmiešame do múky a pripravíme cesto. Predhrejeme oblátkovú formu, ľahko vymastíme a cesto do nej nalejeme a pečieme podľa návodu k prístroju. Necháme vychladnúť. Polovicu oblátok potrieme marhuľovou zaváraninou prepasírovanou sitom. Zmrzlinu necháme ľahko roztopiť, zmiešame so škoricou a rozdelíme na oblátky. Prikryjeme druhou polovicou oblátok. Tortičky necháme stuhnúť v mrazničke. Ozdobíme marhuľami, vanilkovým krémom, čokoládovou strúhankou a nakoniec posypeme pistáciami.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!