Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zmrzlinová bábovka


Prísady

250 ml vanilkovej zmrzliny,
250 ml čokoládovej zmrzliny;
Poleva:
200 g višní
,
1/4 l višňovej šťavy,
50 g cukru,
trochu mletej škorice,
1 PL škrobu (maizeny)\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.2/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Obe zmrzliny vyberieme z mrazničky a necháme chvíľu rozpustiť. Zmiešame ich tak, že dostanú mramorový vzhľad. Touto hmotou naplníme bábovkovú formu s obsahom 1/2 litra a vložíme späť do mrazničky na 1 hodinu, kde ju necháme zmrznúť. Zmrazenú bábovku vyklopíme a nakrájame na porcie, dáme na tanieriky a podávame s niekoľkými lyžicami polevy a višňami.
Príprava polevy:
Višne povaríme v šťave s cukrom a škoricou. Primiešame škrob (maizenu) a ľahko vpravíme medzi višne. (Ja to pripravujem ako puding, čiže v troške šťavy rozmiešam maizenu, a túto zmes zavarím do vriacej šťavy s višňami).

Obmena:
Poleva sa dá pripraviť z akéhokoľvek ovocia, čerstvého či kompótovaného (nálev z kompótu potom nahradí šťavu) a z akejkoľvek zmrzliny....fantázii a chuti sa medze nekladú....
Doporučená príloha: piškóty














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!