Prísady
250 ml vanilkovej zmrzliny,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Obe zmrzliny vyberieme z mrazničky a necháme chvíľu rozpustiť. Zmiešame ich tak, že dostanú mramorový vzhľad. Touto hmotou naplníme bábovkovú formu s obsahom 1/2 litra a vložíme späť do mrazničky na 1 hodinu, kde ju necháme zmrznúť. Zmrazenú bábovku vyklopíme a nakrájame na porcie, dáme na tanieriky a podávame s niekoľkými lyžicami polevy a višňami.
Príprava polevy: Višne povaríme v šťave s cukrom a škoricou. Primiešame škrob (maizenu) a ľahko vpravíme medzi višne. (Ja to pripravujem ako puding, čiže v troške šťavy rozmiešam maizenu, a túto zmes zavarím do vriacej šťavy s višňami). Obmena: Poleva sa dá pripraviť z akéhokoľvek ovocia, čerstvého či kompótovaného (nálev z kompótu potom nahradí šťavu) a z akejkoľvek zmrzliny....fantázii a chuti sa medze nekladú.... Doporučená príloha: piškóty |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!