Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Vanilková zmrzlina s okoreneným ananásom


Prísady

1 vajce,
3 žĺtky,
500 ml mlieka,
250 ml šľahačkovej smotany,
1 čajová lyžička maizeny,
2 balíčky vanilkového cukru,
2 kúsky celej vanilky,
1 balíček stužovača šľahačky,
110 g cukru\.
Poleva: 4 lyžice masla (alebo tuku)
,
200 ml bieleho vína,
1 malý čerstvý ananás,
50 g cukru,
2 lyžice drveného čierneho korenia\.
Ozdobenie: šľahačka
,
nasekané pistácie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Podľa základného receptu pripravíme vanilkovú zmrzlinu a dáme ju zmraziť. Na polevu ananás olúpeme, hlúb odstránime a dužinu nakrájame na malé kocky. Maslo rozpálime na panvici a skaramelizujeme v ňom cukor. Pridáme drvené zrnká čierneho korenia, krátko opražíme, zalejeme bielym vínom a rozvaríme. Pridáme kúsky ananásu a zohrejeme. Vanilkovú zmrzlinu dáme do misiek, polejeme ananásom, ozdobíme šľahačkou, posypeme pistáciami a podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!