Prísady
500 g jahôd,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Jahody umyjeme a necháme odkvapkať. 150 g odložíme, zvyšok rozmrvíme a pretrieme cez sito. Želatínu necháme nabobtnať, vytlačíme, rozpustíme a vmiešame do pyré. Vytrieme 4 formičky, naplníme ich trochou jahodového pyré a dáme do chladu. Zvyšné želé schladíme, dokiaľ nezačne želírovať. Smotanu ušľaháme a zamiešame do pyré. Zmes rozdelíme do formičiek a dáme na 3 hodiny chladiť. Zvyšné jahody nakrájame na plátky. Limetu umyjeme, osušíme, kôru nakrájame na tenké prúžky a vytlačíme šťavu. Jahody ružicovito rozprestrieme na 4 taniere a zalejeme 2 lyžičkami šťavy. Formičky nakrátko postavíme do horúcej vody a timbalu vyklopíme na jahodovú oblohu. Ozdobíme lístkami mäty.
Tip: Ako formičky na timbalu môžeme použiť šálky na kávu alebo poháre. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!