Prísady
Na palacinky:
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Z vajec, mlieka, múky, práškového cukru a citrónovej kôry pripravíme cesto a necháme ho 20 minút odpočinúť. V teflonovej panvici na mierne rozohriatom masle postupne usmažíme 4 tenké palacinky a necháme ich vychladnúť.
Do varu uvedieme 200 ml vody s cukrom, asi 10 minút v nej povaríme pomarančovú kôru a vyberieme. Na každú palacinku dáme 1 kopček zmrzliny, palacinky sformujeme do balíčkov, obviažeme prúžkami pomarančovej kôry a uložíme na 3 hodiny do mraziaku. Maliny preberieme. Niekoľko plodov odložíme, ostatné vložíme do kastróla s 50 ml vody a 2 lyžicami cukru. Uvedieme do varu a chvíľu zvoľna varíme. Nakoniec maliny rozmixujeme a pyré pretrieme cez sitko. Zvyšný olej rozohrejeme v kastróliku a palacinkové balíčky v ňom fritujeme asi minútu dozlatova. Hotové ihneď dávame na taniere s malinovou omáčkou, prípadne i niekoľkými čerstvými plodmi, ozdobíme mätou a posypeme práškovým cukrom. Tip: Malinová omáčka bude ešte jemnejšia, ak ju ochutíme malinovou pálenkou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!