Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Tartuffo z rôznych druhov zmrzliny


Prísady

6 žĺtkov,
100 g hnedého cukru,
2 lyžice medu,
125 ml silnej čiernej kávy,
750 ml šľahačky,
1/2 vanilkového lusku,
100 ml mlieka,
60 g cukru,
100 g kokosového krému,
4 kopčeky vanilkovej zmrzliny,
4 lyžice kakaa a strúhaného kokosu na posypanie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.93/5

Hodnotenie: 1.9/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
V horúcom vodnom kúpeli ušľaháme dotuha 3 žĺtky s cukrom a medom. Pridáme silnú kávu a miešame, až krém vychladne. Ušľaháme dotuha smotanu a do krému z nej primiešame len tretinu. Necháme 2 hod. mraziť. Vanilkový lusk rozlúpneme, dreň vyškriabeme. Povaríme v mlieku. Lusk vyberieme.
Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny. Prilejeme mlieko a v horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme. Miešame, až krém vychladne a pridávame kokosový krém. Vmiešame zvyšok šľahačky a necháme tiež 2 hod. mraziť.
Na dno dvoch formičiek dáme kopček vanilkovej zmrzliny a doplníme kávovou. Do ďalších formičiek dáme po kopčeku kávovej zmrzliny a na ňu kokosovú. Dezert necháme ešte 1 hod. mraziť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!