Prísady
6 žĺtkov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
V horúcom vodnom kúpeli ušľaháme dotuha 3 žĺtky s cukrom a medom. Pridáme silnú kávu a miešame, až krém vychladne. Ušľaháme dotuha smotanu a do krému z nej primiešame len tretinu. Necháme 2 hod. mraziť. Vanilkový lusk rozlúpneme, dreň vyškriabeme. Povaríme v mlieku. Lusk vyberieme.
Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny. Prilejeme mlieko a v horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme. Miešame, až krém vychladne a pridávame kokosový krém. Vmiešame zvyšok šľahačky a necháme tiež 2 hod. mraziť. Na dno dvoch formičiek dáme kopček vanilkovej zmrzliny a doplníme kávovou. Do ďalších formičiek dáme po kopčeku kávovej zmrzliny a na ňu kokosovú. Dezert necháme ešte 1 hod. mraziť. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!