Prísady
Na 1 l zmrzliny:
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
V kastróliku priviesť mlieko a šľahačku do varu. V mise našľahať žĺtky, cukor, vanilkový cukor a soľ. Po malých troškách zašľahávať dovnútra horúce mlieko so šľahačkou. Naliať do čistého kastróliku postaveného na veľmi malom ohni a zmes zahrievať do varu. Variť, až zmes trochu zhustne (dosiahne 82 °C). Ihneď precediť zmes do ohňovzdornej misky, do ktorej sme dali čokoládu. Miešať, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Posadiť misku do nádoby s ľadom a miešať všetko, až sa zmes schladí. Na noc vložiť do chladničky.
Druhý deň zmes bude veľmi hustá. Zamiešať zmes, vložiť do zmrzlinového strojčeka a postupovať podľa pokynov výrobcu. Ak nemáme strojček, potom zmes našľahať elektrickým šľahačom a vložiť do mraziaku. Behom mrazenia ju môžeme ešte raz našľahať a pridať do nej mandle, ak chcete. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!