Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bezpečná zmrzlina


Prísady

Na 1 l zmrzliny:
250ml šľahačky
,
250ml plnotučného,
homogenizovaného mlieka,
5 žĺtkov,
50ml kryštálového cukru,
štipka soli,
250g na drobno posekanej mliečnej čokolády,
1 vanilkový cukor,
120ml olúpaných,
na sucho opražených,
posekaných mandlí (nemusí byť)


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.10/5

Hodnotenie: 2.1/5 (39)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
V kastróliku priviesť mlieko a šľahačku do varu. V mise našľahať žĺtky, cukor, vanilkový cukor a soľ. Po malých troškách zašľahávať dovnútra horúce mlieko so šľahačkou. Naliať do čistého kastróliku postaveného na veľmi malom ohni a zmes zahrievať do varu. Variť, až zmes trochu zhustne (dosiahne 82 °C). Ihneď precediť zmes do ohňovzdornej misky, do ktorej sme dali čokoládu. Miešať, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Posadiť misku do nádoby s ľadom a miešať všetko, až sa zmes schladí. Na noc vložiť do chladničky.
Druhý deň zmes bude veľmi hustá. Zamiešať zmes, vložiť do zmrzlinového strojčeka a postupovať podľa pokynov výrobcu. Ak nemáme strojček, potom zmes našľahať elektrickým šľahačom a vložiť do mraziaku. Behom mrazenia ju môžeme ešte raz našľahať a pridať do nej mandle, ak chcete.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!