Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Plnené zmrzlinové kornútiky


Prísady

2 vajcia,
3 lyžice múky,
maslo na vymastenie plechu,
5 lyžíc práškového cukru\.
Ïalej: 250 ml šľahačkovej smotany
,
40 ml originálneho likéru Maraschino,
100 g čerstvých brusníc,
1 balíček vanilkového cukru,
vlašské orechy na ozdobenie\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.44/5

Hodnotenie: 2.4/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vajcia a cukor vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania postupne pridáme múku. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Horúci plech vymastíme. Štvrtinu cesta dáme na plech a pečieme asi 12 až 15 minút. Vyberieme z rúry a sformujeme kornútky. Pečieme ďalších 6 až 8 minút, vyberieme a kornútky postavíme do sklenej nádoby tak, aby si zachovali svoj tvar. Postup opakujeme, až kým všetko cesto nespotrebujeme. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha s vanilkovým cukrom. Primiešame brusnice a Maraschino a naplníme kornútky. Ozdobíme vlašskými orechmi a podávame. Kornútky môžeme plniť aj ovocím alebo doma pripravenou či kúpenou zmrzlinou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!