Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Smotanová kávová zmrzlina


Prísady

750 ml šľahačkovej smotany,
8 žĺtkov,
200 ml mlieka,
50 ml punču,
50 g mletej zrnkovej kávy,
200 g práškového cukru,
šľahačka a ovocný kompót na ozdobenie\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.13/5

Hodnotenie: 2.1/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Èerstvo upraženú a jemne mletú zrnkovú kávu dáme do 500 ml vriacej šľahačkovej smotany, prikryjeme a necháme vychladnúť. Po hodine smotanu precedíme cez riedke plátno a prilejeme zvyšok smotany. V kotlíku vyšľaháme žĺtky s mliekom, prilejeme kávovú smotanu a za stáleho miešania varíme vo vodnom kúpeli, až kým zmes nezhustne. Hneď odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes pretrieme cez sito alebo cedidlo a zmrazíme v zmrzlinovom strojčeku. Zmrzlinu podávame ozdobenú šľahačkou a zaváraným ovocím, ktoré pokvapkáme punčom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!