Prísady
750 ml šľahačkovej smotany,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Èerstvo upraženú a jemne mletú zrnkovú kávu dáme do 500 ml vriacej šľahačkovej smotany, prikryjeme a necháme vychladnúť. Po hodine smotanu precedíme cez riedke plátno a prilejeme zvyšok smotany. V kotlíku vyšľaháme žĺtky s mliekom, prilejeme kávovú smotanu a za stáleho miešania varíme vo vodnom kúpeli, až kým zmes nezhustne. Hneď odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes pretrieme cez sito alebo cedidlo a zmrazíme v zmrzlinovom strojčeku. Zmrzlinu podávame ozdobenú šľahačkou a zaváraným ovocím, ktoré pokvapkáme punčom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!