Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kardamomová zmrzlina


Prísady

50 g dyňových semienok,
pár lístkov mäty,
400 ml plnotučného mlieka,
1 lyžička agara,
3 štipky kardamomu,
70 g cukru,
2 žĺtky,
2 lyžice medu,
asi 3 lyžice šťavy z limetky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.95/5

Hodnotenie: 1.9/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Dyňové semienka najemno nasekáme ručným mixérom. Mätu umyjeme a otrepaním ju zbavíme vody. Hranatú formu vyložíme priehľadnou fóliou. Mlieko rozšľaháme s agarom, kardamomom a cukrom v hrnci. Pridáme lístky mäty. Mlieko uvedieme do varu a za stáleho miešania varíme 2 minúty. Hrniec odstavíme z ohňa a vyberieme mätu. Žĺtok rozšľaháme vidličkou. Do žĺtku postupne vmiešame trochu horúceho kardamomového mlieka. Vaječnú zmes rozšľaháme v hrnci so zvyšným horúcim mliekom. Pridáme mleté dyňové semienka. Mlieko nalejeme do formy, vyloženej priehľadnou fóliou a prikryjeme. Zmrzlinovú zmes vložíme na 3 hodiny do mrazničky. Na omáčku necháme skypieť med a šťavu z limetky a necháme schladiť. Pred podávaním necháme zmrzlinu 5 minút rozmraziť a nakrájame na plátky. Plátky zmrzliny naprieč rozpolíme a podávame zaliate medovou omáčkou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!