Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Flambovaná zmrzlina s ovocím


Prísady

4 kiwi,
4 mandarínky,
150 g hroznových bobuliek,
4 lyžice bieleho vína,
2 lyžice medu,
1 malá cukrová homôľka,
1/4 l rumu,
1/2 l zmrzliny maracuja


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (37)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ošúpeme kiwi a pokrájame na plátky. Mandarínky ošúpeme, vylúpneme mesiačiky, šťavu vytlačíme. Bobuľky hrozna rozkrojíme, zbavíme jadierok. Ovocie zmiešame v miske s vínom a medom. Zmrzlinu preložíme hodinu pred podávaním do chladničky. Do mrazničky dáme namraziť šesť sklenených misiek. Po 20 minútach rozkrájame zmrzlinu na diely, vložíme do mištičiek a postavíme do mraziaceho boxu v chladničke.
Pri stole dáme ovocie do flambovacej nádoby a zohrejeme nad plameňom. Homôľku cukru postavíme na flambovaciu panvicu. Flambujeme rumom. Zmrzlinu podávame s horúcim ovocím. Príloha: Oblátkové rezy alebo trubičky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!