Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Ainsleyho banánový pohár so zmrzlinou


Prísady

3 banány (podľa počtu stravníkov),
tri druhy zmrzliny (kopček na jednu porciu)
Na ozdobenie:
kandizované višne na ozdobu
,
mleté oriešky na posypanie,
trojuholníkové oblátky
Na čokoládovú polevu:
1‚5 tabuľky čokolády
,
100 g hnedého cukru,
2 lyžice zlatého sirupu (medu),
150 ml hustej smotany (na šľahanie),
100 g masla


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (26)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Príprava čokoládovej polevy:
Èokoládovú polevu si pripravíme zo všetkého úplne najskôr. Èokoládu nalámeme do kovového kastrólika, pridáme asi 3 lyžice hnedého cukru, pár lyžíc dobrého zlatého sirupu (alebo medu), hustej smotany na šľahanie a aby sa poleva pekne leskla, tak pridáme ešte štipku masla.
Teraz to všetko teplom rozpustíme, skoro ako by sme to varili, ale variť sa to nesmie! Najlepšie bude, keď použijeme vodný alebo parný kúpeľ. Akonáhle sa čokoláda rozpustí, všetko spolu dobre zamiešame a budeme mať vynikajúcu hladkú čokoládovú polevu.
Príprava banánov so zmrzlinou:
Olúpané banány zo strany pridržíme, aby sa nám neprelomili pri krájaní a rozrežeme ich opatrne po dĺžke na polovice. Vložíme do podlhovastej misky. Na banán nakladieme tri kopčeky rôznych druhov zmrzlín (čokoládové, ríbezľové, jahodové a pod).
Konečná úprava pohára:
Èokoládovú polevu naberieme vareškou, necháme ju stekať tenkým prúdom na banány aj kopčeky zmrzliny na miske a pekne ich „počmárame“. Nakoniec nahor posadíme pár čerešničiek na ozdobu a posypeme nastrúhanými orieškami. Do prostredného kopčeka zmrzliny zasunieme jeden koniec trojuholníkovej oblátky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!