Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Vianočný kapor na víne s marinádou


Prísady

Stredne veľký kapor,
250 ml suchého vína (rizling),
1000 g zemiakov,
100 ml oleja (najlepšie olivového),
3 citróny,
2 cesnaky,
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať,
sušené oregano,
rozmarín,
tymian,
podravka,
(soľ)\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.90/5

Hodnotenie: 1.9/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kapra vypitváme, umyjeme a očistíme od šupín. Na povrchu kože z oboch strán narežeme pásiky na každých 3 centimetroch. Povrch aj vnútro posolíme podravkou (soľou).
Na dno ohňovzdornej misy nalejeme 200 ml vody, 200 ml bieleho vína a 50 ml oleja. Zmiešame to s jedným pretlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou, štipkou sušeného oregana, rozmarínu a tymianu. Do toho nálevu uložíme celého kapra a dáme piecť asi na 40 minút do vyhriatej rúry.
Marinádu na zalievanie upečeného kapra pripravíme zo šťavy z 3 citrónov, 50 ml vína, 50 ml oleja, pretlačeného cesnaku a petržlenovej vňate. Prelejeme ňou upečeného kapra, ozdobeného petržlenovou vňaťou.
Podávame s opečenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom s dusenou ryžou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!