Prísady
1 kapor (asi 1200 g),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Kapra očistíme, sparíme a osušíme. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať, papriku nakrájanú na pásiky, olúpané a nakrájané paradajky, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zeleninu udusíme domäkka. Zároveň šťavu vydusíme tak, aby vznikla hustá omáčka.
Pripraveného kapra naplníme zeleninovou zmesou a otvor uzavrieme špáradlom. Plneného kapra dáme do vymastenej ohňovzdornej nádoby a polejeme zeleninovou omáčkou. Pri miernej teplote ho upečieme domäkka, pričom ho podľa potreby podlievame vínom alebo teplou vodou. Podávame s opečenými zemiakmi alebo s ryžou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!