Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kapor na ilokský spôsob


Prísady

1 kapor (asi 1200 g),
100 ml bieleho vína,
300 g zelenej papriky,
300 g paradajok,
100 g cibule,
250 ml oleja,
1 viazanička petržlenovej vňate,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.13/5

Hodnotenie: 2.1/5 (38)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kapra očistíme, sparíme a osušíme. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať, papriku nakrájanú na pásiky, olúpané a nakrájané paradajky, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zeleninu udusíme domäkka. Zároveň šťavu vydusíme tak, aby vznikla hustá omáčka.
Pripraveného kapra naplníme zeleninovou zmesou a otvor uzavrieme špáradlom. Plneného kapra dáme do vymastenej ohňovzdornej nádoby a polejeme zeleninovou omáčkou. Pri miernej teplote ho upečieme domäkka, pričom ho podľa potreby podlievame vínom alebo teplou vodou. Podávame s opečenými zemiakmi alebo s ryžou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!