Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Zemiaky so syrovou omáčkou


Prísady

1000 g zemiakov\.
Omáčka: 150 g nastrúhaného syra (najlepšie ementál)
,
30 g margarínu,
500 ml mlieka,
4 lyžice kyslej smotany,
2 paradajky,
1 cibuľa,
3 lyžice hladkej múky\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.67/5

Hodnotenie: 2.7/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Menšie zemiaky umyjeme a celé dáme variť do studenej vody. Po uvarení vodu zlejeme, zemiaky prelejeme studenou vodou a olúpeme. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a podusíme na rozohriatom margaríne dozlata. Prisypeme múku, zamiešame a krátko opražíme. Potom prilejeme mlieko, premiešame, uvedieme do varu a povaríme na miernom ohni asi 10 minút. Pridáme syr, necháme ho za občasného premiešania roztopiť, prilejeme smotanu a odstavíme z ohňa. Paradajky sparíme horúcou vodou, olúpeme, rozštvrtíme, pridáme do omáčky a ešte povaríme asi 5 minút.
Odložené uvarené zemiaky polejeme omáčkou, trocha zohrejeme a ihneď podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!