Prísady
800 g zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky, pridáme mrkvu nastrúhanú na jablkovom strúhadle, korenia a zalejeme vodou po okraj zemiakov. Osolíme, pridáme olej alebo maslo a varíme do zmäknutia zemiakov. V kyslej smotane rozmiešame múku, vlejeme do uvarených zemiakov a chvíľu povaríme. Podľa chuti ešte okyslíme octom alebo citrónovou šťavou a dochutíme vegetou a zvolenou vňaťou. Namiesto nastrúhanej mrkvy môžeme k zemiakom pridať kukuricu, hrášok, na kúsky nakrájaný karfiol, alebo viac druhov zeleniny viac. Môžeme k nim pridať pred dovarením nastrúhané kyslé uhorky ( potom dávame menej octu či citrónovej šťavy ). Zemiaky podávame len tak, alebo s fašírkou a chlebom, alebo s vajíčkom uvareným na hniličku.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!