Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiaky na kyslo


Prísady

800 g zemiakov,
2 - 3 mrkvy podľa veľkosti,
3 ks bobkového listu,
5 guličiek nového korenia,
to isté množstvo čierneho,
trocha rasce,
soľ,
2 - 3 PL olivového oleja ( alebo kúsok masla ),
múka,
1 kyslá smotana,
trocha octu alebo citrónovej šťavy,
na dochutenie vegeta a pažítka,
kôpor alebo petržlenová vňať


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.64/5

Hodnotenie: 2.6/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky, pridáme mrkvu nastrúhanú na jablkovom strúhadle, korenia a zalejeme vodou po okraj zemiakov. Osolíme, pridáme olej alebo maslo a varíme do zmäknutia zemiakov. V kyslej smotane rozmiešame múku, vlejeme do uvarených zemiakov a chvíľu povaríme. Podľa chuti ešte okyslíme octom alebo citrónovou šťavou a dochutíme vegetou a zvolenou vňaťou. Namiesto nastrúhanej mrkvy môžeme k zemiakom pridať kukuricu, hrášok, na kúsky nakrájaný karfiol, alebo viac druhov zeleniny viac. Môžeme k nim pridať pred dovarením nastrúhané kyslé uhorky ( potom dávame menej octu či citrónovej šťavy ). Zemiaky podávame len tak, alebo s fašírkou a chlebom, alebo s vajíčkom uvareným na hniličku.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!