Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Jesenné koráliky


Prísady

1 - 1 1/2 kg menších zemiakov,
3 mrkvy,
2 petržleny,
1/2 zeleru,
4 väčšie cibule,
300 g šunkovej salámy,
1/2 ÈL bazalky,
1/2 ÈL estragonu a korenia gyros,
5 strúčikov cesnaku,
1/4 l mlieka,
2 PL kyslej smotany,
2 vajcia,
250 g postrúhaného syra,
soľ,
mleté čierne korenie,
vegeta,
posekaná petržlenová vňať,
tuk


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.12/5

Hodnotenie: 2.1/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Umyté zemiaky osušíme a poukladáme ( ak sú pekné zdravé aj so šupkou ) vedľa seba na dno pekáča s vyšším okrajom, ktorý sme nahrubo potreli tukom. Dáme ich piecť do rúry asi na 20 minút. Medzitým postrúhame všetku zeleninu na hrubšom strúhadle a postrúhame aj šunkovú salámu, prípadne ju na veľmi jemno nakrájame. Po uplynutí 20 minút zemiaky s rúry vyberieme, nasypeme na ne zeleninu a znova dáme piecť, asi na 10 minút. Potom na ne pridáme salámu a pečieme ďalších 10 minút. Nakoniec ich dochutíme koreninami, vegetou soľou, prelisovaným cesnakom - všetko môžeme spolu s vajcom a smotanou rozšľahať v mlieku, ktorým potom zalejeme celý pekáč. Povrch posypeme syrom a jedlo dopekáme ďalších 10 - 15 minút. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!