Prísady
1 - 1 1/2 kg menších zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Umyté zemiaky osušíme a poukladáme ( ak sú pekné zdravé aj so šupkou ) vedľa seba na dno pekáča s vyšším okrajom, ktorý sme nahrubo potreli tukom. Dáme ich piecť do rúry asi na 20 minút. Medzitým postrúhame všetku zeleninu na hrubšom strúhadle a postrúhame aj šunkovú salámu, prípadne ju na veľmi jemno nakrájame. Po uplynutí 20 minút zemiaky s rúry vyberieme, nasypeme na ne zeleninu a znova dáme piecť, asi na 10 minút. Potom na ne pridáme salámu a pečieme ďalších 10 minút. Nakoniec ich dochutíme koreninami, vegetou soľou, prelisovaným cesnakom - všetko môžeme spolu s vajcom a smotanou rozšľahať v mlieku, ktorým potom zalejeme celý pekáč. Povrch posypeme syrom a jedlo dopekáme ďalších 10 - 15 minút. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!