Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Lepenica trocha inak


Prísady

1 kg zemiakov,
pol kg kyslej kapusty,
2 paradajky,
1 väčšia cibuľa,
olej,
soľ,
mleté čierne korenie,
prípadne majoránka a podľa chuti cesnak


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.85/5

Hodnotenie: 1.8/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky nastrúhame, osolíme, okoreníme, eventuálne pridáme majoránku, dobre premiešame s kyslou kapustou nakrájanou na drobno, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajky, prelisovaný cesnak a zmes navrstvíme do vymastenej zapekacej nádoby. Polejeme olejom, hlavne po stranách, aby sa jedlo nepripálilo a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým sa na povrchu nevytvorí hnedá kôrka. Toto staré juhočeské jedlo je v tomto prípade ozvláštnené paradajkami a spôsobom prípravy ( nedusíme ho, ale pečieme v rúre ). Paradajky môžete tiež vynechať.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!