Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bryndzové halušky I.


Prísady

600g,
bryndza 250g,
hladká múka 200g,
údená slaninka 100g,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.21/5

Hodnotenie: 2.2/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
očistené zemiaky postrúhame, posolíme, pridáme múku a premiešame. Hotové cesto pomocou haluškárne alebo nožom z lopára hádžeme do vriacej vody so soľou a varíme. Uvarené halušky sú vtedy, keď klesajú ku dnu. Vtedy ich scedíme, nepreplachujeme studenou vodou a dáme do pripravenej misy s bryndzou. Premiešame a pridáme horúcu rozškvarenú slaninku. Ako prílohu podávame zákys, kefír, mlieko.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!