Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiakový závin s mäsom a zeleninou


Prísady

500 g uvarených pretlačených zemiakov,
250 g hrubej múky,
50 g krupice,
1 vajce,
soľ\.
Plnka: 30 g tuku
,
50 g cibule,
200 g vareného hovädzieho mäsa z polievky,
mrkva,
petržlen,
zeler,
kaleráb z polievky,
10 g strúhanky,
mleté čierne korenie,
1 vajce,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.71/5

Hodnotenie: 2.7/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Uvarené zemiaky necháme trochu vychladnúť, potom ich pretlačíme, pridáme múku, krupicu, soľ, vajce. Vymiesime cesto, rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1 cm. Potrieme ho pripravenou plnkou, zakrútime, zabalíme do mokrého vyžmýkaného obrúska. Konce obrúska zaviažeme a varíme asi pol hodiny v slanej vriacej vode. Uvarený závin opatrne vybalíme z obrúska, pokrájame na plátky a podávame buď samostatne s osmaženou cibuľkou a šalátom z kyslej kapusty alebo ako prílohu ku špenátu a rôznym omáčkam.
Príprava plnky: Na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu, pomleté zvyšky vareného mäsa, na drobné kocky nakrájanú zeleninu a zahustíme strúhankou. Keď zmes vychladne okoreníme ju mletým čiernym korením, osolíme a zamiešame do nej 1 vajce.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!