Prísady
500 g uvarených pretlačených zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Uvarené zemiaky necháme trochu vychladnúť, potom ich pretlačíme, pridáme múku, krupicu, soľ, vajce. Vymiesime cesto, rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1 cm. Potrieme ho pripravenou plnkou, zakrútime, zabalíme do mokrého vyžmýkaného obrúska. Konce obrúska zaviažeme a varíme asi pol hodiny v slanej vriacej vode. Uvarený závin opatrne vybalíme z obrúska, pokrájame na plátky a podávame buď samostatne s osmaženou cibuľkou a šalátom z kyslej kapusty alebo ako prílohu ku špenátu a rôznym omáčkam.
Príprava plnky: Na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu, pomleté zvyšky vareného mäsa, na drobné kocky nakrájanú zeleninu a zahustíme strúhankou. Keď zmes vychladne okoreníme ju mletým čiernym korením, osolíme a zamiešame do nej 1 vajce. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!