Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zapekaný karfiol


Prísady

stredne vel'ký karfiol,
sol; 50 g masti alebo oleja,
50 g hladkej múky,
mlieko,
mleté čierne korenie,
sol; 2 vajcia,
30 g tvrdého syra,
petržIenová vňat; tuk a strúhanka na zapekaciu misu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.05/5

Hodnotenie: 2.0/5 (41)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na ružičky rozobratý karfiol uvaríme v osolenej vode domäkka. Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku, za stáleho miešania do nej prilejeme mlieko a uvaríme hustú hladkú kašu. Do vychladnutého bešamelu zamiešame čierne korenie, soľ, žítky, postrúhaný syr, pokrájanú petržienovú vňať a vyšľahaný sneh z bielkov. Zapekaciu misu vymastíme, vysypeme strúhankou a rozložíme do nej drobné ružičky karfiolu. Prelejeme omáčkou a na pol hodiny dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom .














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!