Prísady
0‚5 kg mletého mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Ošúpanú cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno, speníme na rozohriatom masle, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a zasypeme múkou. Zamiešame a dostavíme z platne. Mleté mäso zmiešame s vajcom, osolíme, okoreníme, ochutíme rozmarínom a premiešame s opečenou zeleninovou zmesou. Sformujeme 8 frikadeliek, obalíme ich v múke a opečieme dočervena na pokrájanej slanine, ku ktorej sme pridali trošku oleja. Frikadely vyberieme a na slanine chvíľu opečieme pór nakrájaný na tenké kolieska. Frikadely na tanieri posypeme opečeným pórom. Podávame so zemiakovou kašou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!