Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Bylinkové frikadely


Prísady

0‚5 kg mletého mäsa,
4 plátky slaniny,
1 cibuľa,
2 strúčiky cesnaku,
2 lyžice masla,
1 lyžička rozmarínu,
1 mrkva,
2 lyžice hladkej múky,
1 vajce,
soľ,
mleté čierne korenie,
2 väčšie póry,
1 lyžica oleja


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.50/5

Hodnotenie: 2.5/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ošúpanú cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno, speníme na rozohriatom masle, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a zasypeme múkou. Zamiešame a dostavíme z platne. Mleté mäso zmiešame s vajcom, osolíme, okoreníme, ochutíme rozmarínom a premiešame s opečenou zeleninovou zmesou. Sformujeme 8 frikadeliek, obalíme ich v múke a opečieme dočervena na pokrájanej slanine, ku ktorej sme pridali trošku oleja. Frikadely vyberieme a na slanine chvíľu opečieme pór nakrájaný na tenké kolieska. Frikadely na tanieri posypeme opečeným pórom. Podávame so zemiakovou kašou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!