Prísady
1 kg ryby (kapor,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Rybu dôkladne očistíme, umyjeme a vykostíme. Kúsky vykosteného mäsa položíme na sito a posypeme hrubozrnnou soľou, necháme odstáť 15 min., potom mäso zomelieme.
Zomletú rybu položíme do misy, pridáme posekaný cesnak, petržlenovú vňať koreniny, celé vajce, čajovú lyžičku oleja a dôkladne vymiešame. Sformujeme guľky vo veľkosti orecha. Ak je masa priveľmi riedka, prisypeme trošku múky. Do hrnca dáme polievkovú lyžicu oleja a pokrájané paradajky, ktoré sme sparili a ošúpali. Posolíme a dusíme na slabom ohni. Šafran dáme do pohára s horúcou vodou. Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na malé pásiky. Keď sa paradajky začnú variť, pridáme papriku a hrniec prikryjeme. Varíme na miernom ohni asi 10 min., potom vlejeme vodu so šafranom a necháme zovrieť. Guľky vložíme do omáčky, necháme zovrieť, oheň zmiernime na minimum a varíme ešte asi 15 min. Guľky podávame v omáčke s ryžou (pečivom). |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!