Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Rybacie guľky


Prísady

1 kg ryby (kapor,
tresčie filé),
1 vajce,
6 strúčikov cesnaku,
6 paradajok,
2 papriky,
1 polievková lyžica múky,
1 polievková lyžica hrubej soli,
petržlenová vňať,
2 polievkové lyžice oleja,
soľ,
čierne korenie mleté,
paprika sladká,
oregano,
majoranka,
bazalka,
tymián,
šafran


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.09/5

Hodnotenie: 2.1/5 (11)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Rybu dôkladne očistíme, umyjeme a vykostíme. Kúsky vykosteného mäsa položíme na sito a posypeme hrubozrnnou soľou, necháme odstáť 15 min., potom mäso zomelieme.
Zomletú rybu položíme do misy, pridáme posekaný cesnak, petržlenovú vňať koreniny, celé vajce, čajovú lyžičku oleja a dôkladne vymiešame.
Sformujeme guľky vo veľkosti orecha. Ak je masa priveľmi riedka, prisypeme trošku múky.
Do hrnca dáme polievkovú lyžicu oleja a pokrájané paradajky, ktoré sme sparili a ošúpali. Posolíme a dusíme na slabom ohni.
Šafran dáme do pohára s horúcou vodou. Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na malé pásiky.
Keď sa paradajky začnú variť, pridáme papriku a hrniec prikryjeme. Varíme na miernom ohni asi 10 min., potom vlejeme vodu so šafranom a necháme zovrieť.
Guľky vložíme do omáčky, necháme zovrieť, oheň zmiernime na minimum a varíme ešte asi 15 min.
Guľky podávame v omáčke s ryžou (pečivom).














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!