Prísady
500 g zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky a cibuľu olúpeme, zemiaky nakrájame na plátky, cibuľu na kolieska. Slaninu nakrájame na kocôčky. Ak nepoužívame lečo nakrájame aj papriky a paradajky. Cibuľu a slaninu opečieme na rozohriatom oleji. Poprášime paprikou, zamiešame, pridáme zemiaky, paradajky a papriku alebo lečo, a nakrájanú kyslú kapustu. Zalejeme vývarom, okoreníme, osolíme a prikryté pod pokrievkou dusíme asi 35 minút. Po 25 minúte varu pridáme celé klobásy. Pred podávaním ich vyberieme, nakrájame a vrátime do guľášu. Podľa chuti ho pikantne dokoreníme a podávame s kyslou smotanou a pažítkou. Kyslú smotanu buď vmiešajte do celého jedla, alebo pri servírovaní ňou ozdobte porcie.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!