Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiakový guľáš a la segedin


Prísady

500 g zemiakov,
2 PL olivového oleja,
100 g anglickej slaniny,
2 - 3 cibule,
3 rôznofarebné papriky,
3 mäsité paradajky ( alebo namiesto posledných troch prísad primerané množstvo leča - aspoň 1 surovú cibuľu dajte aj tak ),
2 PL sladkej papriky,
1/2 ÈL rasce,
soľ,
mleté čierne korenie,
300 g kyslej kapusty,
1 l mäsového vývaru ( z kocky ),
4 paprikové klobásy,
150 g kyslej smotany,
pažítka


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.88/5

Hodnotenie: 2.9/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky a cibuľu olúpeme, zemiaky nakrájame na plátky, cibuľu na kolieska. Slaninu nakrájame na kocôčky. Ak nepoužívame lečo nakrájame aj papriky a paradajky. Cibuľu a slaninu opečieme na rozohriatom oleji. Poprášime paprikou, zamiešame, pridáme zemiaky, paradajky a papriku alebo lečo, a nakrájanú kyslú kapustu. Zalejeme vývarom, okoreníme, osolíme a prikryté pod pokrievkou dusíme asi 35 minút. Po 25 minúte varu pridáme celé klobásy. Pred podávaním ich vyberieme, nakrájame a vrátime do guľášu. Podľa chuti ho pikantne dokoreníme a podávame s kyslou smotanou a pažítkou. Kyslú smotanu buď vmiešajte do celého jedla, alebo pri servírovaní ňou ozdobte porcie.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!