Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiakové placky, šlejšky, krokety


Prísady

600 g varených zemiakov,
150 g múky,
1 vajce,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.21/5

Hodnotenie: 3.2/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky sa uvaria, pretlačia za tepla alebo zomelú, nastrúhajú, skrátka rozdrvia, zmiešajú sa s múkou a vajciami, vhodne osolia a urobí sa cesto.
Placky: Pečené na platni sú vláčnejšie, keď sa robia z hladkej múky.
Šlejšky: Z hrubej múky, varí sa v slanej vode malú chvíľu, len čo vyplávajú na povrch. Vyberú sa a obalia v osmaženej strúhanke.
Krokety: Môžu sa robiť z hrubej i hladkej múky, vysmážajú sa v tuku.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!