Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Nadstavovaná zemiaková kaša


Prísady

600 – 750 g zemiakov,
120 – 150 g krúp,
cca 1 naberačka mlieka ( alebo hovädzia polievka ),
rasca,
soľ\.
Na ochutenie môžete ešte pridať cesnak
,
majoránku\.
Na poliatie cibuľa a tuk
,
resp iba rozpustené maslo


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.39/5

Hodnotenie: 2.4/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou, scedíme a roztlačíme. Osobitne si v slanej vode uvaríme krúpy, radšej menšie, ale chuť jedla to samozrejme neovplyvní. Do roztlačených zemiakov pridáme horúce scedené krúpy, horúce mlieko alebo mäsovú polievku a dobre vymiešame. Hotovú kašu prelejeme opraženou cibuľkou, alebo iba rozpusteným maslo. Okrem krúp a mlieka, môžeme ešte k zemiakom na ochutenie pridať podľa chuti prelisovaný cesnak a majoránku a vymiešať.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!