Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zapekanec


Prísady

200 g údenej slaniny,
500 g zvyškového vareného,
duseného alebo pečeného suchšieho mäsa,
8 zemiakov uvarených v šupke,
6 cibúľ,
3 vajíčka,
1 téglik kyslej pochúťkovej smotany,
vegetu,
rascu,
soľ podľa chuti ( slanina a vegeta však jedlo dosť osolia )


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.93/5

Hodnotenie: 2.9/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Údenú slaninu nadrobno pokrájame a opražíme. Na nej popražíme do sklovita cibuľu, pokrájanú na krúžky. Na dno ohňovzdorného pekáča rozložíme vrstvu opraženej cibule, na ňu vrstvu zemiakov, nakrájaných na kolieska, na to mäso pokrájané na plátky alebo aj na drobné kúsky. Naň dáme opäť cibuľu a zemiaky. Môžeme urobiť aj niekoľko vrstiev, záleží od veľkosti a hĺbky pekáča. Vajíčka dobre premiešame so smotanou a vegetou a zalejeme pripravenú masu v plechu. Vrch posypeme rascou a dáme zakryté zapiecť na 20 - 25 minút. Podávame s čerstvým šalátom alebo nakladanou zeleninou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!