Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kotúče


Prísady

1 l polohrubej múky,
6 väčších zemiakov uvarených v šupke,
1 kocka droždia,
1 dcl mlieka,
1 vajce,
trocha soli,
škvarky,
mleté čierne korenie alebo škorica a cukor


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.93/5

Hodnotenie: 2.9/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do postrúhaných zemiakov pridáme kvások a všetky ostatné suroviny. Zamiesime cesto, ktoré sformujeme do hrubšieho šúľka v priemere 7 cm a necháme kysnúť. Potom ho rozkrájame na 1 cm kúsky, ktoré rozvaľkáme, posypeme korením, škvarkami a osolíme. Ak chceme sladké kotúče posypeme ich cukrom a škoricou. Takto pripravené kúsky zvinieme, stočíme do tvaru slimáka a pokrájame. Ukladáme na vymastený plech, vrch kotúčov potrieme vajcom alebo rozpustenou masťou a upečieme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!