Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kysnuté žemľové knedle


Prísady

500 g hrubej múky,
20 g droždia,
300 ml vody,
vajce,
žemľu (tvrdšiu),
štipku cukru,
soľ,
hladkú múku na pomúčenie dosky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.71/5

Hodnotenie: 2.7/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do misy nalejeme vlažnú vodu, rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli a necháme stáť na teplom mieste asi 15 minút do vytvorenia kvásku. Do kvásku vmiešame soľ, vajce, na kocky nakrájanú žemľu, postupne pridávame k hrubú múku a vypracujeme L cesto, až kým sa prestane • lepiť na misu. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 4 časti, ktoré vytvarujeme do tvaru šišiek, zakryjeme • utierkou a necháme • približne 20 minút kysnúť. Potom dáme knedle do vriacej osolenej vody a na miernom ohni varíme asi 20 minút. Počas varenia knedle pravidelne obraciame, aby sa rovnomerne uvarili. Ešte horúce ich krájame niťou na plátky. Pred krájaním ich na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou, aby z nich vyšla para a nezrazili sa.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!