Prísady
1 kg zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky uvaríme v šupke s rascou a soľou. Vychladnuté olúpeme a nakrájame na plátky. Špenát pripravíme podľa návodu na obale, umyté a osušené bylinky jemne nasekáme. Vymastíme obdĺžnikovú paštétovú (alebo chlebíčkovú) formu. Vajcia rozšľaháme s kyslou smotanou, koreniami a soľou. Zmiešame špenát, bylinky a 2/3 nastrúhaného syra. Formu striedavo plníme vrstvou zemiakov, špenátu a každú vrstvu polievame ochutenými vajcami. Formu vložíme do vodného kúpeľa a pečieme na spodnej priečke rúry vyhriatej na 180°C. Pred dopečením posypeme povrch zostávajúcim syrom, chvíľu zapečieme a dáme vychladnúť.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!