Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zapečené mleté mäso so zemiakmi


Prísady

0‚25 kg mletého mäsa(polovica hovädzieho a polovica bravčového),
2 cibule,
4 zemiaky,
2 lyžice oleja,
2 paradajky,
1 lyžica paradajkového pretlaku,
1 lyžica mletej sladkej papriky,
petržlenová vňať,
1 lyžica hladkej múky,
0‚25 kg strúhaného tvrdého syra,
mlieko,
4 vajcia,
vývar z kocky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.12/5

Hodnotenie: 3.1/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mleté mäso osmažíme s pokrájanou cibuľou, paradajkovým pretlakom a sladkou paprikou, polejeme vývarom a necháme 10 minút odležať. Potom mäso osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a pokrájané paradajky. Ošúpané zemiaky pokrájame na plátky a napoly usmažíme. Do pekáča ukladáme striedavo vrstvy zemiakov a mletého mäsa a navrch dáme plátky paradajok. Pečieme v rúre. Pred dokončením polejeme omáčkou z múky, mlieka a vajec, povrch posypeme tvrdým syrom a dáme zapiecť. Necháme trochu vychladnúť a pokrájame na porcie.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!