Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Nakladaný syr s rajčinami


Prísady

500 g mozzarelly alebo ovčieho syra,
400 g paradajok,
2 strúčiky cesnaku,
feferónku,
bazalku,
250 ml olivového oleja,
soľ,
čierne korenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.20/5

Hodnotenie: 2.2/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Syr nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a tiež nakrájame na plátky. Cesnak olúpeme a rozkrájame na štvrtinky. Feferónku rozrežeme, odstránime semenník a dužinu najemno nasekáme. Bazalku natrháme nadrobno.
Syr, paradajky a bazalku striedavo navrstvíme do veľkej fľaše alebo sklenenej nádoby. Olej zmiešame s nasekanou feferónkou, cesnakom, soľou a korením a zalejeme ním naložený syr s paradajkami. Prikryjeme a necháme na chladnom mieste minimálne 12 hodín marinovať.
V chladničke vydrží nakladaný syr až 8 dní.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!