Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Hanácky bravčový vrabec


Prísady

600 g bravčového pliecka,
300 g bravčového bôčika,
80 g cesnaku,
40 g hladkej múky,
30 g tuku,
väčšiu cibuľu,
mleté čierne korenie,
majorán,
rascu,
soľ,
vodu na podlievanie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.36/5

Hodnotenie: 2.4/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Bravčové plece umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Mierne ho naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, okoreníme a potrieme rozdrveným majoránom. Umytý a osušený bôčik zbavíme kostí a kože. Nakrájame ho na malé kúsky, mierne osolíme, dáme do stredu každého plátku pliecka, dobre zvinieme a previažeme niťou alebo spojíme špáradlami. Takto pripravené kúsky dáme do pekáča a opečieme zo všetkých strán. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, rascu, podlejeme trochou vody a za občasného obracania a prelievania výpekom pečieme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a odstránime nite alebo špáradla. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, osmažíme, zalejeme vlažnou vodou, rozmiešame a za občasného miešania varíme 20 minút. Ku koncu varenia podľa potreby prisolíme, mäso vrátime späť a ešte chvíľu podusíme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!