Prísady
600 g bravčového pliecka,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Bravčové plece umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Mierne ho naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, okoreníme a potrieme rozdrveným majoránom. Umytý a osušený bôčik zbavíme kostí a kože. Nakrájame ho na malé kúsky, mierne osolíme, dáme do stredu každého plátku pliecka, dobre zvinieme a previažeme niťou alebo spojíme špáradlami. Takto pripravené kúsky dáme do pekáča a opečieme zo všetkých strán. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, rascu, podlejeme trochou vody a za občasného obracania a prelievania výpekom pečieme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a odstránime nite alebo špáradla. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, osmažíme, zalejeme vlažnou vodou, rozmiešame a za občasného miešania varíme 20 minút. Ku koncu varenia podľa potreby prisolíme, mäso vrátime späť a ešte chvíľu podusíme.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!