Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zapekané zemiaky so zeleninou a ryžou


Prísady

500 g zemiakov,
100 g ryže,
olej,
3 šálky vývaru,
soľ,
mleté čierne korenie a ľubovoľnú kombináciu zeleniny napr\.
1 cibuľu + šálku zeleného hrášku + kúsok zeleru + 1/2 karfiolu + 2 paradajky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.57/5

Hodnotenie: 3.6/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ryžu uvaríme do polomäkka, zemiaky nakrájame na plátky, zeleninu nakrájame alebo rozdelíme na menšie kúsky ( podľa druhu ). Do pekáča vymasteného olejom dáme vrstvu zemiakov, zeleniny a ryže a takto vrstvy opakujeme – posledná zemiaky. Jednotlivé vrstvy pokvapkáme olejom a zalievame vývarom. Prikryté udusíme v rúre do mäkka. Namiesto zeleniny môžeme použiť hydinové mäso, ktoré vopred nakrájame na rezančeky, a necháme odležať v marináde, ktorú vyrobíme s oleja, prelisovaného cesnaku, kečupu, vajca a grilovacieho korenia. Potom na panvici orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny, mäsové rezančeky a opražíme. Striedavo vrstvíme známym spôsobom so zemiakovými hranolkami z vopred uvarených zemiakov a ryžou, masu nakoniec zalejeme mliekom, posypeme vločkami masla a necháme 30 minút zapekať. Porcie zdobíme kolieskami paradajky, uhorky a papriky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!