Prísady
1\.
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Umyté mäso pokrájame na menšie kusy, vložíme do väčšej nádoby, posypeme rýchlosoľou a polejeme vodou. Všetko dokonale premiešame (najlepšie rukou) a na 2 hodiny dáme do chladničky. Potom zmes znova dobre premiešame a natlačíme do vrecka tak, aby medzi kúskami mäsa nezostal vzduch. Vrecko z oboch strán uviažeme pevnou niťou, vložíme do hrnca s vodou a mierne varíme asi 3 hodiny. Vrecko s uvarenou šunkou vyberieme, dáme do plytkej nádoby, zaťažíme a necháme vychladnúť. Potom obal odstránime a šunku posypeme potlčeným korením. Podávame s uvarenými vajíčkami, prípadne so zeleninou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!