Prísady
700 g rybieho filé alebo filety z bielych rýb
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
a) Rybie filé osolíme, okoreníme, opečieme na masle a podusíme vo víne. Špenát udusíme. Z masla, mlieka a múky pripravíme bešamel. Do ohňovzdornej misky navrstvíme rybie filé, ktoré posypeme muškátovým orieškom, bešamel a špenát. Zopakujeme ešte raz. Na záver posypeme strúhaným parmezánom a dáme zapiecť.
b) Vypraný špenát prisolíme a dusíme na masle. Filé osolíme, okoreníme a vložíme do nádoby s vínom a trochou masla a varíme. Pripravíme si bešamelú omáčku: rozohrejeme maslo, pridáme hladkú múku, dobre rozmiešame a zakryté varíme až kým nám to nezovrie. Potom prilejeme za stáleho miešania mlieko, až kým nedostaneme vláčnu omáčku, ktorú dochutíme soľou, korením a muškátom. Na záver pridáme do omáčky vínny vývar, z ktorého sme predtým vybrali filé. Do olejom vymazaného pekáča dáme 1. vrstvu filé, ktorú zalejeme bešamelom, dáme vrstvu špenátu ktorú zase zalejeme bešamelom, dáme 2. vrsvu filé, ktorú zalejeme bešamelom a navrch dáme vrstvu parmezánu. Vložíme do rúry (190°C, 15 minút), až kým parmezán nesčervenie. Zapíjame vínom. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!