Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Džatky alebo inak fučka, zamyšky


Prísady

12 stredne veľkých zemiakov,
2 hrnčeky hrubej múky,
voda,
maslo,
soľ,
opražená slanina alebo cibuľa ( cukor )


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.85/5

Hodnotenie: 1.9/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou, osolíme a necháme variť. Tesne pred dovarením vodu zlejeme tak, že časť v zemiakoch necháme, posypeme ich po vrchu múkou a necháme prevrieť. Nemiešame. Odstavíme a múku so zemiakmi tlačidlom na zemiaky spojíme. Lyžicou, ktorú si namáčame vo vode, v ktorej sa varili zemiaky vykrajujeme do misy džatky ( alebo ich vyformujeme v navlhčených rukách, ale uvarená masa je dosť horúca), ktoré na záver polejeme opraženou cibuľou so slaninou a zapíjame kyslým mliekom. Alebo ich polejeme maslom, ocukrujeme + sladké mlieko. Môžeme ich tiež konzumovať s tvarohom, poliate maslom alebo ich premiešame s bryndzou a prelejeme pokrájanou vyškvarenou slaninou. Komu sa tento klasicky postup zdá veľmi zložitý, uvarí zemiaky zaliate vodou po okraj do mäkka, potom pridá cca 1 PL masla, zasype múkou a ešte trochu povarí. Potom dobre vymieša a porcie kaše servíruje obdobne ako džatky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!