Prísady
Suroviny pre 4 porcie:
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky uvarme v šupke, necháme ich chvíľku vychladnúť a potom ošúpeme. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle alebo prelisujeme na dosku. Pridáme múku, soľ, jemne nakrájanú slaninu alebo údeninu a vajcia. Premiešame, prepracujeme a podsypávame múkou. Z cesta vyvaľkáme hrubší valček, odkrajujeme z neho kúsky, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na placky a na masťou potrenej panvici opekáme z oboch strán do červena. Pokiaľ chceme placky úhľadnejšie, cesto vyvaľkáme a placky vykrajujeme pohárom. Prv sa placky piekli na plátoch pece a len potom sa mastili maslom a posypali škoricovým cukrom. Dnes ich podávame ako prílohu k bravčovému mäsu alebo ich plníme kapustou a podávame ku grilovaným klobáskam.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!