Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Šumavské zemiakové placky


Prísady

Suroviny pre 4 porcie:
800 g zemiakov
,
100 g hladkej múky,
1 lyžička soli,
100 g anglickej slaniny alebo inej údeniny,

vajcia
,
masť na panvicu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.00/5

Hodnotenie: 3.0/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky uvarme v šupke, necháme ich chvíľku vychladnúť a potom ošúpeme. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle alebo prelisujeme na dosku. Pridáme múku, soľ, jemne nakrájanú slaninu alebo údeninu a vajcia. Premiešame, prepracujeme a podsypávame múkou. Z cesta vyvaľkáme hrubší valček, odkrajujeme z neho kúsky, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na placky a na masťou potrenej panvici opekáme z oboch strán do červena. Pokiaľ chceme placky úhľadnejšie, cesto vyvaľkáme a placky vykrajujeme pohárom. Prv sa placky piekli na plátoch pece a len potom sa mastili maslom a posypali škoricovým cukrom. Dnes ich podávame ako prílohu k bravčovému mäsu alebo ich plníme kapustou a podávame ku grilovaným klobáskam.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!