Prísady
balenie lístkového cesta,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Najskôr si pripravíme špenátovú plnku. Špenát rozmrazíme a ohrejeme ho, až kým sa začne variť.Potom doň pridáme smotanu, čierne korenie, jedno vajce a za stáleho miešania varíme na miernom ohni. Nakoniec primiešame strúhanku, špenát sa ňou zahustí.
Po chvíli odstavíme a necháme vychladnúť.Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a na mierne pomúčenej doske ho vyvaľkáme na tenkú placku.Uprostred neho naukladáme na plátky nakrájanú anglickú slaninu, rovnomerne potrieme vychladnutým špenátom a s pomocou utierky stočíme do závinu. Konce poriadne pritlačíme a opäť pomocou utierky prenesieme na plech, ktorý sme predtým opláchli studenou vodou Závin potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamovými semienkami a upečieme v stredne vyhriatej rúre. Podávame nakrájaný po vychladnutí ale môže sa konzumovať aj teplý. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!