Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Špenátový závin


Prísady

balenie lístkového cesta,
150 g anglickej slaniny,
2 vajcia,
100 g kyslej smotany,
6 lyžíc strúhanky,
soľ,
mleté čierne korenie,
sezamové semienka na posypanie,
hladkú múku


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.71/5

Hodnotenie: 2.7/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Najskôr si pripravíme špenátovú plnku. Špenát rozmrazíme a ohrejeme ho, až kým sa začne variť.Potom doň pridáme smotanu, čierne korenie, jedno vajce a za stáleho miešania varíme na miernom ohni. Nakoniec primiešame strúhanku, špenát sa ňou zahustí.
Po chvíli odstavíme a necháme vychladnúť.Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a na mierne pomúčenej doske ho vyvaľkáme na tenkú placku.Uprostred neho naukladáme na plátky nakrájanú anglickú slaninu, rovnomerne potrieme vychladnutým špenátom a s pomocou utierky stočíme do závinu. Konce poriadne pritlačíme a opäť pomocou utierky prenesieme na plech, ktorý sme predtým opláchli studenou vodou Závin potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamovými semienkami a upečieme v stredne vyhriatej rúre. Podávame nakrájaný po vychladnutí ale môže sa konzumovať aj teplý.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!