Prísady
1 chladené kurča,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Umyté a usušené kurča osolíme a naplníme plnkou.
Kurča zašijeme, vložíme na časť masla a časťou masla polejeme povrch kurčaťa. Pečieme 10-15 minút. Potom pod kurča pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, podlejeme vodou s rozpusteným masoxom a za občasného polievania vypečenou šťavou, pečieme kura do mäkka. Kurča naporciujem, pri podávaní polejeme vypečenou šťavou. PLNKA: Na rozpustenom masle speníme drobne nakrájanú cibuľku, pridáme na drobno nakrájané vnútornosti resp. pečienku, ktorú vopred smažíme 5-10 minút podľa druhu pečienky. Vychladnutú pečienku nadrobno nasekáme, pridáme strúhanku, žĺtky, jogurt, lyžicu sekanej petržlenovej vňate, dochutíme korením harmónia chuti. Všetko dobre premiešame a nakoniec vmiešame sneh |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!